Medové ořechové řezy

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 30 g Cukr krupice
  • 20 g Hera
  • 30 g Ořechy vlašské
  • 420 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Jedlá soda
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 135 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 53.3 mg
  • Draslík 34 mg
  • Vláknina 462 mg
  • Vitamín A 462 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si dva stejné plechy, které vyložíme pečícím papírem.

  • 2

    Smícháme 20g cukru, 2 lžíce medu, heru, mouku, vejce, jedlou sodu a mléko. Ze vzniklé směsi vytvoříme dvě stejné placky, které dáme do připravených plechů.

  • 3

    V hrnci na mírném plameni smícháme ořechy, máslo a 8g cukru s 3 lžícemi medu. Mícháme přibližně dvě minuty, poté rovnoměrně naneseme na jednu z připravených placek.

  • 4

    Obě placky pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C přibližně 15 minut.

  • 5

    Mezitím smícháme 400g mléka, 2 lžíce mouky, 2 lžíce Solamylu, vanilkový cukr a 2 lžíce cukru. Hmotu dáme na mírný plamen, až vznikne hmota připomínající kaši, promícháme s trochou másla a odstavíme.

  • 6

    Po upečení potřeme jednu placku hotovou kaší a přiklopíme plackou s ořechy na povrchu.

  • 7

    Necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu