Medová bábovka

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Med včelí
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr moučkový
  • 450 g Mouka pšeničná hrubá
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 146.2 mg
  • Draslík 190 mg
  • Vláknina 1203 mg
  • Vitamín A 1203 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 175.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse vyšleháme máslo s cukrem, tekutým medem a se žloutky do jemné pěny. Vlijeme mléko, prošleháme a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Třetinu těsta dáme do jiné mísy a smícháme s kakaem a skořicí.

  • 3

    Do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou vlijeme nejdříve světlé těsto a potom těsto s kakaem.

  • 4

    Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

Komentáře k receptu