Bílkový sníh na zdobení
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 50 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 37 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 13.3 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kastrůlek vložíme do horké vodní lázně. Do kastrůlku dáme čerstvé bílky (bez stopy žloutku) a špetku soli. Když se bílky ohřívají, přisypáváme postupně cukr a zvolna šleháme. Sníh je správně vyšlehaný, když se cukr úplně rozpustí.
 - 
                                2
Hotový sníh má být lesklý, pevný a mají se na něm tvořit špičky.
 - 
                                3
Sníh používáme k vytvoření např. střech na perníkových chaloupkách, na tvarování malých kytiček nebo pusinek zdobících drobné zákusky.