Kuřecí maso s kardamomem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 1000 g Kuřecí prsa
  • 10 g Chilli koření mleté
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Pórek
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 20 g Sůl
  • 50 g Kardamom
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 50 g Solamyl
  • 50 g Česnek
  • 200 ml Olej stolní
  • 150 ml Víno červené
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1032 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 84.8 mg
  • Draslík 684.4 mg
  • Vláknina 5410.7 mg
  • Vitamín A 5410.7 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsíčka nakrájíme přes vlákna na větší kousky, mírně je osolíme a opečeme na tuku.

  • 2

    Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, česnek, pórek, očištěné žampiony, čili koření a kardamom. Zalijeme vývarem, přidáme nakrájená rajčata a pod poklicí zvolna dusíme, až maso změkne.

  • 3

    Potom přilijeme červené víno, máčený škrob a sójovou omáčku. Vše prohřejeme.

  • 4

    Nakonec přidáme máslo a ještě vše podusíme.

Komentáře k receptu