Králík smažený s vínem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Strouhanka
  • 800 g Králičí stehna
  • 20 ml Mléko polotučné
  • 10 ml Víno bílé
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 669 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 405 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 123.2 mg
  • Draslík 65.7 mg
  • Vláknina 1200 mg
  • Vitamín A 1200 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králičí maso – nejlépe velké nohy - odblaníme (pokud je potřeba), a řádně opláchneme pod tekoucí vodou. Poté maso osolíme.

  • 2

    Vejce rozklepneme do hlubší misky nebo talíře a rozmícháme je s mlékem a s vínem – směs můžeme trošku osolit.

  • 3

    Králičí maso obalíme nejdříve v mouce, poté ve vejcích s mlékem a nakonec ve strouhance.

  • 4

    Olej rozehřejeme na pánvi a králíka z obou stran dorůžova prosmažíme.

Komentáře k receptu