Hranolky z brambor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1032.5 mg
  • Vláknina 12500 mg
  • Vitamín A 12500 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme na stejně dlouhé hranolky (nejlepším pomocníkem je na nakrájení hranolek přímo specializovaný kráječ, ale hranolky se dají nakrájet i v ruce nožem). Po té brambory pořádně propláchneme vodou. Plech vyložíme pečícím papírem, nasypeme na něho hranolky a zalijeme olejem. Pečeme do růžova. Popřípadě pokud se nám hranolky nebudou zdát hotové, stačí ochutnat (pozor, přímo vytažené z trouby pálí!). Podle chuti poznáme, zda jsou ještě syrové nebo již hotové. Upečené hranolky osolíme dle chuti.

Komentáře k receptu