Mražený hořko-mléčný čokoládový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Čokoláda 70% kakao
  • 120 g Čokoláda mléčná
  • 200 g Cukr krupice
  • 500 ml Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Čokoláda bílá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 398 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 26 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 5.8 mg
  • Draslík 90.8 mg
  • Vláknina 3882 mg
  • Vitamín A 3882 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme 500ml vody, přisypeme do ní 200g krupicového cukru a vodu přivedeme k varu. Vaříme ji pomalu asi 5 minut do doby, až se cukr úplně rozpustí, občas cukrovou vodu promícháme.

  • 2

    Hořkou a mléčnou čokoládu nalámeme na drobné kousky a v mixéru ji rozmixujeme. Postupně k čokoládě, za stálého mixování, budeme přilévat teplý cukrový sirup a směs budeme mixovat asi 2 minuty. Směs přelijeme do misky a dáme ji do mrazničky. Z mrazničky krém vyjmeme asi po 20-30 minutách - měl by být zmrzlý asi jen z 30%. Pokrájíme ho, dáme zpět do mixéru a rozmixujeme. Vrátíme zpět do misky a necháme krém zase mrazit 20-30 minut. Postup s mixováním opakujeme.

  • 3

    Takto připravený zmrzlý krém můžeme podávat hned. Krém dáme do misek, posypeme nastrouhanou bílou čokoládou a podáváme.

Komentáře k receptu