Krůtí nudličky se zelenou fazolkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Fazolové lusky zelené
  • 600 g Krůtí prsa
  • 150 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 100 ml albert Bio Kuřecí bujón
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 0.5 polévková lžíce Grilovací koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 646 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 817 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 180.6 mg
  • Draslík 904.2 mg
  • Vláknina 10125 mg
  • Vitamín A 10125 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí prsa nakrájíme na tenké nudličky, posypeme je grilovacím kořením a v misce je promícháme.

  • 2

    V hlubší pánvi maso zprudka orestujeme dozlatova, poté snížíme teplotu, přilijeme kuřecí bujón, maso posypeme rozdrobeným sýrem a mícháme do doby, až se sýr rozpustí. Nakonec přilijeme smetanu, opět promícháme, pánev zakryjeme a odstavíme z plotny.

  • 3

    Mladé zelené fazolové lusky očistíme, omyjeme a přibližně na 3x je překrojíme. V hlubším hrnci se síťkou (pařák na knedlíky přivedeme osolenou vodu téměř k varu, na síťku vysypeme fazolové lusky a pod pokličkou, v páře fazolové lusky uvaříme téměř do měkka, měly by zůstat mírně křupavé. Vaříme je přibližně 10-12 minut, podle toho, jaká je to odrůda a jak jsou mladé.

  • 4

    Na talíře dáme maso s omáčkou, přidáme zelené fazolky a podáváme.

Komentáře k receptu