Přesnídávkový salát z červeného zelí s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 400 g Zelí hlávkové červené
  • 200 g Sýr Rokfór
  • 200 g Fazole červené sterilované
  • 200 g Hroznové víno
  • 2 ks Cibule červená
  • 4 ks Pečivo pšeničné jemné máslové
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Olej Heliol jedlý
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 1 polévková lžíce Med pampeliškový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 573 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1416 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 686.1 mg
  • Vláknina 18567.3 mg
  • Vitamín A 18567.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si zálivku: do misky dáme olej, 1 lžíci octa, 1 lžíci medu a čerstvě pomletý pepř. Zálivku dobře promícháme a odstavíme ji.

  • 2

    Očištěnou malou hlávku červeného zelí rozkrojíme na čtvrtky, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na velmi tenké nudličky, které dáme do mísy. Očištěnou červenou cibuli rozpůlíme, nakrájíme ji na plátky a přidáme k zelí. Rokfór pokrájíme na kostičky, omyté bobule hroznového vína pokrájíme na poloviny a pokud mají pecky, odstraníme je. Konzervované červené fazole scedíme z nálevu a zamícháme je do červeného zelí.

  • 3

    Salát dochutíme zálivkou, zlehka do něj zamícháme hroznové víno a sýr a podáváme s bílým pečivem.

Komentáře k receptu