Bramborák se zelím v pekáči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 10 ks Brambory
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 5 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 134 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 186 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 631.4 mg
  • Vláknina 7328 mg
  • Vitamín A 7328 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. Vyždímáme vodu, brambory dáme do mísy a smícháme s vejci, prolisovaným česnekem, ochutíme solí, majoránkou a kmínem a zahustíme moukou.

  • 2

    Zelí nakrájíme nadrobno, spaříme vroucí vodou aby změklo a přimícháme k bramborovému těstu.

  • 3

    Pekáček vyložíme pečicím papírem, naneseme bramborovou směs a pokapeme rozpuštěným sádlem.

  • 4

    Pečeme v troubě předehřáté na 180C 20-30min dozlatova.

Komentáře k receptu