Vinný šlehačkový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 80 g Cukr moučkový
  • 20 g Solamyl
  • 250 ml Víno bílé
  • 6 plátek Želatina bílá plátky
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 44 mg
  • Draslík 18.8 mg
  • Vláknina 5.2 mg
  • Vitamín A 5.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky želatiny namočíme v misce s trochou studené vody.

  • 2

    V kastrůlku na plotně mícháme škrob s cukrem, vínem a citronovou šťávou dohladka. Směs za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme z plotny.

  • 3

    Do směsi přidáme vymačkanou želtainu a necháme ji rozpustit. Směs necháme vychladnout.

  • 4

    Do tuhnoucí směsi vmícháme dotuha ušlehanou smetanu.

Komentáře k receptu