Jogurtové řízečky z trouby podle Ládi Hrušky

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Jogurt bílý
  • 800 g Kuřecí prsa
  • 5 g Sůl
  • 200 g Strouhanka
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 749 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 134.9 mg
  • Draslík 649.7 mg
  • Vláknina 1670 mg
  • Vitamín A 1670 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z jogurtu, vejce a prolisovaného česneku, které společně dobře promícháme a osolíme, připravíme marinádu, do které vložíme mírně naklepané kuřecí řízky. Necháme marinovat nejméně 2 hodiny, nejlépe však přes noc.

  • 2

    Namarinované maso obalíme ve strouhance a rozložíme na plech pokrytý papírem na pečení. Každý řízek lehce pokapeme olejem.

  • 3

    Řízky pečeme v předehřáté troubě při 230 °C asi 30 minut, každých 10 minut maso obracíme.

Komentáře k receptu