Řez kardinál

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 170 g Cukr moučkový
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Ztužovač šlehačky
  • 2 ks Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 4 polévková lžíce Marmeláda borůvková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 877 kcal
  • Sacharidy 115 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 166 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 578.7 mg
  • Draslík 399.3 mg
  • Vláknina 1995.6 mg
  • Vitamín A 1995.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pěny ušleháme moučkový cukr, vejce, žloutky a vanilkový cukr.

  • 2

    Přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva.

  • 3

    Na plech vyložený pečícím papírem nalijeme těsto.

  • 4

    Z bílků ušleháme tuhý sníh a za stálého míchání vsypáváme cukr.

  • 5

    Naplníme sněhem cukrářský sáček a nastříkáme ho na těsto.

  • 6

    Pečeme do mírného zhnědnutí při 180 stupních.

  • 7

    Necháme vychladnout a ušleháme šlehačky se ztužovačem.

  • 8

    Korpus rozkrojíme na tři díly, které pomažeme šlehačkou a marmeládou.

  • 9

    Naskládáme je na sebe a pocukrujeme.

  • 10

    Krájíme na řezy.

Komentáře k receptu