Hovězí guláš se zeleninou pro děti

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hovězí maso zadní
  • 100 g Hrášek a jarní mrkev
  • 60 g Celer řapíkatý
  • 150 g Brambory
  • 160 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Paprika lahůdková mletá
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 112 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 21.8 mg
  • Draslík 244.8 mg
  • Vláknina 3387.9 mg
  • Vitamín A 3387.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí plátek omyjeme, osušíme, naklepeme a pokrájíme na nudličky. Očištěnou cibuli a stroužek česneku nakrájíme na tenké plátky. Oškrabanou mrkev a omytý řapíkatý celer nakrájíme na větší kousky.

  • 2

    V rendlíku rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem. Pak přimícháme maso a krátce, za stálého míchání restujeme 2 minuty. Maso poprášíme hladkou mouku, špetkou sladké papriky, zamícháme a restujeme další minutu. Dáváme pozor, aby se paprika s moukou nepřipálila.

  • 3

    Přilijeme horkou vodu, ochutíme špetkou majoránky, špetkou kmínu a omytou snítkou petrželové natě. Když voda přijde k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou maso budeme dusit doměkka 60 minut. Poté přidáme pokrájenou zeleninu a dusíme dalších 30 minut.

  • 4

    Když je maso měkké, vše dáme do mixéru a rozmixujeme na pyré. Takto dušené hovězí maso může být podáváno jako "první hovězí".

  • 5

    Porce po vychladnutí můžeme zamrazit.

Komentáře k receptu