Zelný štrúdl s uzeným masem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka polohrubá
  • 500 g Zelí kysané
  • 200 g Vepřová uzená plec
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 615 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 552 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 104 g
  • Cholesterol 152.7 mg
  • Draslík 489.4 mg
  • Vláknina 15700 mg
  • Vitamín A 15700 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kousky nakrájíme kysané zelí a podusíme.

  • 2

    Vypracujeme tuhé těsto z mouky, vajec, vody a soli, vyválíme ho na tenkou placku.

  • 3

    Naskládáme na ni zelí, nakrájené maso a cibuli.

  • 4

    Placku stočíme do rolády a nakrájíme na kousky 10 cm.

  • 5

    Položíme do vymazaného pekáče, podlijeme vodou, zakryjeme a dáme péct.

  • 6

    Před koncem pečení závin odkryjeme, aby zrůžověl.

Komentáře k receptu