Domácí široké nudle Ládi Hrušky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 3 g Sůl
  • 450 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 ml Olej olivový
  • 20 ml Voda pitná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 978 kcal
  • Sacharidy 165 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 663 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 77.8 mg
  • Vláknina 14175 mg
  • Vitamín A 14175 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce vidličkou společně rozmícháme vejce, vodu, olej a sůl. Asi 100 g mouky použijeme na pomoučnění. 350 g mouky vysypeme na vál, uděláme do ní důlek a do něj nalijeme směs tekutých surovin.

  • 2

    Mouku nejprve zapracováváme nožem směrem zkraje dovnitř tekuté směsi a jakmile se suroviny spojí dohromady, dobře propracujeme těsto rukama tak, aby se nelepilo. Aby v těstě nezůstaly žádné hrudky mouky, hněteme jej asi 10 minut. Hotové těsto necháme odpočinout v chladničce alespoň 15 minut.

  • 3

    Na pomoučněném válu vyválíme z těsta plát silný asi 2 milimetry, poté jej poprášíme moukou a necháme asi 5 minut oschnout.

  • 4

    Plát těsta srolujeme do rolády a krájíme příčně nožem na plátky silné asi 1 centimetr, po rozbalení každého plátku tak vznikne dlouhá široká nudle.

  • 5

    Takto připravené nudle vaříme ve vodě po dobu 3 minut.

Komentáře k receptu