Chlebové knedlíky Ládi Hrušky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka polohrubá
  • 3 g Sůl
  • 5 krajíc Chléb konzumní
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 297 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 369.3 mg
  • Vláknina 4757 mg
  • Vitamín A 4757 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky chleba nakrájíme na menší kostičky a vsypeme do mísy. Osolíme, přisypeme mouku a kypřící prášek do pečiva. Přilijeme vlažnou vodu a rukama pečlivě vypracujeme nelepivé těsto.

  • 2

    Z těsta vytvarujeme dvě šišky a vložíme do vroucí vody. Vaříme celkem 20 minut, přičemž po 10 minutách vaření oba knedlíky otočíme.

Komentáře k receptu