Kuřecí maso na mrkvi se sýrovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 60 g Kuřecí maso vařené
  • 200 g Karotka
  • 25 g Sýr Čedar
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule lahůdková
  • 4 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • 0.5 polévková lžíce Olej Heliol jedlý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 254 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 14 mg
  • Draslík 224.5 mg
  • Vláknina 3784 mg
  • Vitamín A 3784 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené kuřecí maso (nejlépe z prsou) pokrájíme na malé kousky. Očištěnou cibulku nakrájíme nadrobno. Karotku oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Tvrdý sýr si jemně nastrouháme do misky a odložíme ho stranou.

  • 2

    V hlubší pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli, přidáme k ní kousky uvařeného masa a nastrouhanou karotku. Směs promícháme a restujeme asi 1-2 minuty. Poté ji poprášíme hladkou moukou a restujeme další 1 minutu. Přilijeme kuřecí neslaný vývar a za stálého míchání ještě mléko. Kuře s mrkví pomalu mícháme a vaříme 6-7 minut. Pak pánev odstavíme z plotny, zamícháme sýr a když se rozpustí tyčovým mixérem vše rozmixujeme na konzistenci, jakou potřebujeme pro své dítě.

Komentáře k receptu