Rychlý salát z cizrny se sušenými rajčaty, s fazolemi a krevetkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cizrna konzervovaná
  • 400 g Fazole bílé sterilované
  • 300 g Krevety koktejlové předvařené 300/500
  • 50 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Meduňka
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1.5 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 338 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 831 mg
  • Vláknina 19973 mg
  • Vitamín A 19973 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušená rajčata v oleji necháme okapat a pokrájíme je na tenké proužky. Omyté lístky čerstvé bazalky a meduňky prsty potrháme.Koupené vařené loupané krevetky osušíme, dáme je do mísy, přidáme konzervovanou scezenou cizrnu, scezené konzervované fazole, sušená rajčata, očištěný prolisovaný česnek, čerstvě pomletý pepř, olivový olej, bylinky a limetkovou šťávu. Vše dobře promícháme, mísu zakryjeme a dáme do lednice odpočinout na 4-5 hodin. Během té doby sálát 2-3x promícháme.

  • 2

    Před podáváním salát necháme 30 minut v pokojové teplotě.

Komentáře k receptu