Zabíjačkový guláš
Suroviny
- 400 g Játra vepřová
 - 50 g Slanina vepřová
 - 400 g Vepřová plec
 - 2 krajíc Chléb konzumní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 3 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 374 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 304.4 mg
 - Draslík 588.8 mg
 - Vláknina 2550.6 mg
 - Vitamín A 2550.6 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrolu na rozehřátém sádle rozškvaříme nakrájenou slaninu. Přidáme nasekanou cibuli a osmahneme.
 - 
                                2
Do základu přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, opečeme, okořeníme paprikou a podlijeme vodou. Přidáme prolisovaný česnek a pod poklicí zvolna dusíme.
 - 
                                3
Asi po 30 minutách přidáme očištěná, nakrájená játra, zahustíme rozdrobenou střídkou chleba a podle potřeby ještě podlijeme vodou. Za občasného míchání dusíme do změknutí masa.
 - 
                                4
Nakonec guláš osolíme, opepříme a ochutíme majoránkou.