Lehká zmrzlina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Sýr krémový
  • 75 g Aspartam
  • 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 188 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 328.9 mg
  • Draslík 119.2 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvý netučný sýr asi 2 minuty rychle šleháme se žloutky, smetanou, aspartamem a vanilkovým extraktem.

  • 2

    Z bílků ušleháme pevný sníh, který zlehka zapracujeme do připravené směsi. Vlijeme do nádoby na zmrzlinu a dáme do mrazáku.

Komentáře k receptu