Ražniči z jehněčí svíčkové s žampióny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 19 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 190 g Jehněčí maso
  • 150 g Jogurt nízkotučný
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 0.5 kávová lžička Ocet Sherry
  • 2 ks Cibule červená
  • 1 ks Česnek
  • 6 ks Žampiony čerstvé
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 177 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 40.3 mg
  • Draslík 108.2 mg
  • Vláknina 3053.9 mg
  • Vitamín A 3053.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 451.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme marinádu: do mísy vyklopíme kelímek jogurtu. Oloupaný stroužek česneku utřeme. Jogurt smícháme s omytými rozmarýnovými a mátovými lístky, které jsme posekali velmi drobně. Ještě přidáme cukr, ocet, česnek, sůl a čerstvě pomletý pepř. Jehněčí omyté maso (nejlépe ze svíčkové) nakrájíme na kostky velké 3x3cm a zamícháme je do jogurtové marinády. Dobře vše promícháme a necháme maso marinovat 10-15 minut.

  • 2

    Omyté malé žampiony očistíme, omyjeme a osušíme a překrojíme je na poloviny. Očištěné cibule rozkrájíme na čtvrtky.

  • 3

    Na kovové jehly střídavě napichujeme maso, cibuli a žampióny. Litinovou pánev rozpálíme na vysokou teplotu. Špízy pečeme přibližně 4 minuty, potíráme je olejem a stále otáčíme, aby se propekly ze všech stran. Servírujeme je hned horké - dobrou chuť.

Komentáře k receptu