Pohankový salát s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 20 g Ořechy lískové
  • 300 g Kroupy pohankové
  • 2 ks Jablka
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Hrušky
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Sirup javorový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 178 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 526.7 mg
  • Vláknina 28105.8 mg
  • Vitamín A 28105.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohanku necháme namáčet do druhého dne ve vodě.

  • 2

    Poté ji zalijeme horkou vodou, necháme 5min stát a vodu slijeme.

  • 3

    Mezitím rozkrojíme jablka a hrušky, odstraníme jadřince a nakrájíme na hrubší plátky. Očištěnou mrkev nastrouháme, lísková jádra rozpůlíme.

  • 4

    Do vychladlé pohanky vmícháme jablka, hrušky, rozinky, mrkev a ořechy. Dochutíme medem, javorovým sirupem a citronovou šťávou.

  • 5

    Salát posypeme skořicí a ihned podáváme.

Komentáře k receptu