Pečené bazalkové rybí filé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1002 kcal
 - Sacharidy 113 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 1814 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 76 g
 - Cholesterol 20.4 mg
 - Draslík 4762.5 mg
 - Vláknina 37033.8 mg
 - Vitamín A 37033.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 301.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu si předehřejeme na 195°C. Lístky z bazalky omyjeme a velmi drobně pokrájíme. Sušená rajčata konzervovaná v oleji necháme okapat a pokrájíme je na proužky. Očištěné cibule nakrájíme na kolečka. Rybí filé omyjeme, osušíme, posypeme solí, kmínem a čerstvě pomletým pepřem a jednu stranu posypeme čerstvou bazalkou. Poté porce obalíme v hladké mouce. Na dno pekáče položíme 1/2 plátků slaniny, pekáč vložíme do trouby a když se slanina začne rozpouštět, položíme na ni porce rybího filé posypanou stranou s bazalkou nahoru. Rybí filé pečeme 10 minut, poté porce otočíme, obložíme pokrájenou cibulí, sušenými rajčaty, povrch porcí posypeme zbylou bazalkou a položíme na ně 2/2 plátků slaniny. Pekáč znovu vložíme do trouby a pečeme dalších 10-12 minut dozlatova. Rybí filé poklademe na talíře, ozdobíme upečenou cibulí, rajčaty, vyškvařenými plátky slaniny a hned horké servírujeme.