Vepřová krkovice na pivu
Suroviny
- 800 g Vepřové maso libové
 - 800 g Brambory sladké (Batáty)
 - 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř růžový mletý
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 3 ks Cibule
 - 3 ks Bobkový list
 - 3 ks Tymián čerstvý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 783 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 147 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 154 mg
 - Draslík 902.2 mg
 - Vláknina 19873.5 mg
 - Vitamín A 19873.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 86.1 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5104.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou a očištěnou krkovici nakrájíme na větší kostky, osolíme 0,5 lžičkou soli a opepříme a vložíme do zapékací mísy.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na proužky, přidáme k masu. Vše okořeníme kmínem, přidáme bobkový list, podlijeme pivem a troubě předehřáté na 170 °C pečeme zhruba 2 hodiny. V průběhu pečení občas promícháme.
 - 
                                3
V mezičase oloupeme a omyjeme batáty, nakrájíme na kostky, osolíme a přendáme do pekáče. Přidáme máslo, tymián, přikryjeme alobalem a přidáme do trouby k masu, zhruba po hodině pečení. A dál asi hodinu pečeme při 170 °C.