Krupicový dezert

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Cukr krupice
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 ks Pudinkový prášek - čokoládový
  • 1 l Mléko polotučné
  • 0.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • 3 polévková lžíce Krupice dětská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 16.7 mg
  • Draslík 19.5 mg
  • Vláknina 850 mg
  • Vitamín A 850 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dle návodu uvaříme pudinky.

  • 2

    Do dalšího hrnce dáme vařit vodu s cukrem.

  • 3

    Za stálého míchání přisypáváme krupičku a vaříme 5 minut.

  • 4

    Horké přelijeme do mísy a 15 minut šleháme do bílé pěny. Rozdělíme na tři díly, do jednoho vmícháme vanilkový pudink, do druhého čokoládový a do třetího zavařeninu.

  • 5

    Jednotlivé druhy vléváme do misek a necháme ztuhnout.

Komentáře k receptu