Indický čočkový dhal

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Čočka červená
  • 10 g Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 504 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 115 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 999.4 mg
  • Vláknina 31903.6 mg
  • Vitamín A 31903.6 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké pánvi na oleji zprudka orestujeme všechno koření (kromě soli a čerstvého zázvoru.) Po 1 minutě restování přidáme jemně nasekanou cibuli, ztlumíme příkon tepla a cibuli necháme zpěnit. Přisypeme dobře propláchnutou červenou čočku, osmahneme a zalijeme vroucí vodou tak, aby čočka byla ponořená. Osolíme a vaříme asi 15 minut, aby čočka měla kašovitou konzistenci. Během vaření můžeme podle potřeby přilít vodu.

  • 2

    Do uvařené čočky vmícháme nadrobno nakrájená rajčata, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a nasekanou koriandrovou nať.

Komentáře k receptu