Honzovy povidlové buchty z domácí pekárny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 420 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Cukr krupice
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Droždí sušené
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks žloutek
  • 1 ks Povidla švestková
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 724 kcal
  • Sacharidy 138 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 60.9 mg
  • Draslík 27.7 mg
  • Vláknina 5497 mg
  • Vitamín A 5497 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko zahřejeme a nalijeme ho do nádoby domácí pekárny. Přidáme vejce a rozpuštěné, ale ne horké máslo.

  • 2

    Cukr krupice smícháme s moukou a dáme ho také do domácí pekárny. Nahoru nasypeme droždí a vanilkový cukr, přidáme citronovou kůru.

  • 3

    Necháme připravit těsto.

  • 4

    Poté z něj kousky utrhneme, roztáhneme na placku, naplníme povidly a zabalíme. Skládáme na plech vyložený pečícím papírem jednu vedle druhé.

  • 5

    Necháme 30 minut kynout, potřeme žloutkem a poté pečeme 30 minut na 180 °C.

Komentáře k receptu