Vepřové plátky s bylinkovou omáčkou a domácími těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 130 g Kedlubna
  • 5 g Česnek
  • 80 g Vepřová kýta
  • 15 g Citronová šťáva
  • 3 g Olej rostlinný
  • 50 g Těstoviny domácí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Bazalka sušená
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 909 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 53.6 mg
  • Draslík 684 mg
  • Vláknina 7953 mg
  • Vitamín A 7953 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky z vepřové kýty naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opékáme na pánvi na oleji z každé strany asi 2 minuty.

  • 2

    Plátky vyjmeme a do výpeku přidáme oloupané, na kousky nakrájené kedlubny a jemně nasekaný česnek. Osmahneme, osolíme, opepříme a chvíli podusíme.

  • 3

    Podušenou směs potom rozmixujeme, dochutíme citronovou šťávou, bazalkou a nasekanou pažitkou.

  • 4

    Plátky masa upravíme na talíř s omáčkou a podáváme s vařenými domácími těstovinami.

Komentáře k receptu