Studený hráškový salát se slaninou a mozzarellou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 125 g Mozzarella
  • 100 g Hrášek mražený
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 hrst Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 4 plátek Anglická slanina
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 590 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 50.7 mg
  • Draslík 326.3 mg
  • Vláknina 9300.5 mg
  • Vitamín A 9300.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na suché pánvi vyškvaříme slaninu, vyjmeme a dáme na ubrousek.

  • 2

    Hrášek povaříme v osolené vodě asi dvě minuty, zchladíme.

  • 3

    Smícháme šťávu z 1/2 pomeranče, olej a lístky máty, jemně nasekané.

  • 4

    Mozzarellu natrháme na kousky, rozdělíme na talíře, navrch dáme hrášek, slaninu a zalijeme zálivkou.

Komentáře k receptu