Kuře s tymiánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 907 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 698 mg
 - Bílkoviny 71 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 231.8 mg
 - Draslík 1892.6 mg
 - Vláknina 35229 mg
 - Vitamín A 35229 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 215.6 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné kuře naporcujeme, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Do spodního patra parního hrnce vlijeme dostatečné množství vody, osolíme ji a přivedeme k varu. Do horního patra položíme polovinu snítek tymiánu, na ně rozložíme porce kuřete. Pokryjeme zbylým tymiánem a oloupanými, na plátky nakrájenými šalotkami.
 - 
                                3
Hrnec přiklopíme a maso vaříme 30-35 minut od doby, kdy se začne tvořit pára.
 - 
                                4
Jogurt v misce smícháme s citronovou šťávou, nasekanou petrželkou, tymiánem a nadrobno nakrájeným česnekem. Osolíme, opepříme, promícháme a necháme v chladu.
 - 
                                5
Kuře podáváme s připraveným ochuceným jogurtem.