Bramborová kaše s pečeným česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 85 g Máslo čerstvé
  • 400 g Brambory
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Česnek
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 137 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 56 mg
  • Draslík 846.1 mg
  • Vláknina 10210 mg
  • Vitamín A 10210 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Palice česneku dáme na plech a upečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 40 minut, slupka musí být žlutá a popraskaná.

  • 2

    Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka.

  • 3

    Slijeme a rozšťoucháme s máslem a horkým mlékem,dle potřeby na kaši. Dle chuti, přisolíme.

  • 4

    Upečený česnek vymačkáme ze slupky do kaše a promícháme.

  • 5

    Podáváme se steaky.

Komentáře k receptu