Přírodní skopové kotletky s rozmarýnem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Skopové kotlety
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.47 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 13.4 mg
  • Draslík 110.4 mg
  • Vláknina 2696 mg
  • Vitamín A 2696 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    2 snítky čerstvého rozmarýnu omyjeme, z jedné snítky otrháme lístky a posekáme je nadrobno (1 lžíce). Druhou snítku rozmarýnu v celku (l lžíce) si odložíme.

  • 2

    Očištěné cibule se stroužky česneku pokrájíme nadrobno.

  • 3

    Špalíček skopové kotlety omyjeme, osušíme, vykostíme a odstraníme přebytečný tuk, Nařežeme si kotletky přibližně 2-2.5cm silné a po okrajích je na několika místech nařízneme, aby se nekroutily. Vložíme je mezi potravinářskou fólií a hladkým válečkem je rozklepeme. Pak je ochutíme, solí, pepřem, posypeme posekaným rozmarýnem a obalíme v hladké mouce.

  • 4

    Ve větší pánvi, kterou můžeme dát do trouby, si rozehřejeme sádlo, na něm osmažíme kotletky z obou stran do zlatova (smažíme je přibližně 10 minut). Odložíme je stranou a uchováme je v teple.

  • 5

    Troubu si předehřejeme na 200°C. Omastek z pánve slijeme, ale do té samé pánve dáme máslo, na něm osmažíme pokrájenou cibuli s česnekem téměř dozlatova, přidáme snítku rozmarýnu, teplé kotlety a přilijeme horkou vodu (150ml). Pánev zakryjeme poklicí, dáme ji do vyhřáté trouby a dusíme doměkka přibližně 35 minut. Přibližně 10 minut před dokončením odložíme poklici, aby kotletky dostaly správnou barvu. Měkké kotletky dáme na vyhřáté talíře, polijeme je výpekem a hned servírujeme.

Komentáře k receptu