Sýrové pavézky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Olej stolní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 80.7 mg
  • Draslík 19.4 mg
  • Vláknina 1249.5 mg
  • Vitamín A 1249.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaný rohlík nakrájíme na 1/2cm silné plátky. Namáčíme je do těstíčka jako na kapání, do kterého jsme přidali strouhaný sýr.

  • 2

    Plátky vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme do zlatohněda.

  • 3

    Pavézky jsou vhodné do jemných polévek z rajčat, květáku, pórku apod.

Komentáře k receptu