Rychlé tuňákové špagety s Gran Moravia

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 19 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Špagety celozrnné
  • 120 g Sýr Gran Moravia
  • 240 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 50 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 3 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 854 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1095 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 391.5 mg
  • Vláknina 2900 mg
  • Vitamín A 2900 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vysokém hrnci si přivedeme k varu 3l vody s 1 lžicí soli. Jakmile se začne vařit voda, vložíme do ní italské špagetay a uvaříme je al dente. O minutu méně, než je napsáno v návodu. Uvařené špagety důkladně scedíme a v míse je promícháme s konzervovaným tuňákem ve vlasní šťávě a na tenké proužky pokrájenými sušenými rajčaty v oleji.

  • 2

    Horké špagety dáme na talíře, hustě je posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem Gran Moravia a hned podáváme.

Komentáře k receptu