Chlebové tousty s restovanou kýtou a cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Vepřová kýta
  • 100 g Sýr Čedar
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule lahůdková
  • 4 ks Ředkvička
  • 1 ks Kapie
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 plátek Chléb samožitný
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 367 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 63.1 mg
  • Draslík 255.6 mg
  • Vláknina 1016.2 mg
  • Vitamín A 1016.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu omyjeme osušíme a nakrájíme na nudličky přibližně 0.7x1cm. Lahůdkovou cibulku a ředkvičky očistíme a nakrájíme na kolečka. Červenou nakládanou papriku - kápií pokrájíme na tenké proužky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Očistíme si stroužek česneku.

  • 2

    V rozehřáté pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka a krátce, za stálého míchání, restujeme maso 1-2 minuty, přidáme lžičku másla, cibulku a vše restujeme další 1 minutu. Maso ochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem.

  • 3

    Tmavé krajíce chleba opečeme v toustovači dozlatova, hned horké potřeme česnekem. Navršíme na ně restované maso, kápii, ředkvičky, posypeme sýrem a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu