Špagety s cottage a žampiony
Suroviny
- 120 g Anglická slanina
- 200 g Pórek
- 60 g Sýr Parmezán
- 60 g Sýr Parmezán
- 400 g Sýr Cottage
- 400 g Špagety celozrnné
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 16 ks Žampiony čerstvé
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 8 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1033 kcal
- Sacharidy 114 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1371 mg
- Bílkoviny 71 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 57.8 mg
- Draslík 3529.7 mg
- Vláknina 22363.5 mg
- Vitamín A 22363.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V osolené vodě uvaříme al dente celozrnné špagety, scedíme a necháme okapat. 
- 
                                2Slaninu nakrájíme na kostičky, očištěnou bílou část pórku nakrájíme na nudličky, očištěné žampiony na větší kousky, oloupaný česnek na plátky. Opláchnuté lístky bazalky na hrubo nasekáme, 60 g parmazánu jemně nastrouháme, polovinu nastrouháme na hobliny. 
- 
                                3Na 2 lžících rozpáleného oleje nejprve orestujeme slaninu, poté žampiony, pórek a česnek. Orestovanou směs zalijeme vínem a necháme odvařit alkohol. 
- 
                                4Špagety s omáčkou připravujeme najednou jen na dvě porce, aby se těstoviny s omáčkou dobře propojily. Rozehřejeme pánev, přidáme polovinu omáčky a polovinu těstovin, promícháme a přidáme polovinu sýra cottage, osolíme, opepříme, provaříme a přimícháme polovinu bazalky a polovinu parmazánu. Vaříme, dokud špagety změknou. 
- 
                                5Těstoviny podáváme posypané hoblinami parmazánu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        