Pomazánka z uzených šprotů a Lučiny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 125 g Šproty uzené
  • 125 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 ks Okurky sterilované
  • 2 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 505 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 25.9 mg
  • Vláknina 3200 mg
  • Vitamín A 3200 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vajíčko uvaříme natvrdo (vaříme ho 9 minut). Vychladlé vejce oloupeme a pokrájíme nadrobno. Očištěnou červenou cibulku a sladkokyselou malou okurku nakrájíme na drobné kostičky.

  • 2

    V míse vidličkou nejdříve rozmačkáme šproty bez oleje. Pak přidáme přírodní Lučinu a tyčovým mixérem směs rozmixujeme najemno. Do vzniklého krému zamícháme připravené vajíčko, okurku, cibuli, promícháme a podle chuti dosolíme. Pomazánku podáváme vychlazenou.

Komentáře k receptu