Plněná krůtí prsa s pečenou dýní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krůtí prsa
  • 150 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 100 ml Víno růžové
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Dýně Hokkaidó
  • 1 hrst Brusinky sušené
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 hrnek Rukola
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.17 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 177 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 103.8 mg
  • Draslík 499.5 mg
  • Vláknina 5584.3 mg
  • Vitamín A 5584.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni oloupeme, vydlabeme vnitřek, nakrájíme na kousky a vložíme do zapékací mísy. Přidáme posekaný tymián, sůl a pepř. Palici česneku neloupeme, podélně rozřízneme, oddělíme stroužky a přidáme k dýni. Poté zakapeme olejem a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme asi 30 minut.

  • 2

    V mezičase opláchnutá a osušená krůtí prsa rozkrájíme na 4 plátky a lehce naklepeme. Brusinky namočíme do růžového vína, Camambert rozdělíme na 4 díly, rukolu opláchneme a necháme okapat.

  • 3

    Maso osolíme, opepříme, naplníme sýrem, okapanými brusinkami a rukolou. Maso dobře zavineme, sepneme jehlami a na grilovací pánvi na rozpáleném oleji smažíme, z každé strany asi 4 minuty. Takto připravené závitky položíme do zapékací mísy na dýni a pečeme zhruba 10 minut.

Komentáře k receptu