Zdobená čokoládová srdíčka s krémem
Suroviny
- 420 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 300 g Tuk Hera jedlý
 - 140 g Cukr moučka
 - 100 g Tuk ztužený
 - 100 g Čokoláda hořká
 - 100 g Čokoláda bílá
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 10 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Vanilkový extrakt
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 ks Kypřící prášek do pečiva
 - 1 ks Salko karamel
 - 2 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 560 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 23 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 53.4 mg
 - Draslík 83.8 mg
 - Vláknina 3458 mg
 - Vitamín A 3458 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z hladké mouky, cukrů, vajec, vanilkové essence, Hery, kůry a kypřícího prášku vytvoříme hladké těsto. Je-li těsto příliš husté, přilijeme podle potřeby mléko.
 - 
                                2
Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme přes noc odpočívat, aby se rozložily všechny chutě.
 - 
                                3
Druhý den těsto vyválíme na 2-3 mm silný plát a vykrajujeme z něj různé tvary – já jsem zvolila kytičky.
 - 
                                4
Pečeme 10 minut na 180 °C – troubu však hlídáme.
 - 
                                5
Salko vyšleháme s máslem a tímto krémem pomažeme polovinu upečeného cukroví. Druhou polovinu přilepíme na krém.
 - 
                                6
Připravíme si dvě vodní lázně – do každé dáme kovovou mísu a rozpustíme v ní 50 g tuku a čokoládu – do jedné mísy bílou, do druhé mísy hnědou a rozpustíme je.
 - 
                                7
Cukroví namočíme po celé ploše do jedné z čokolád (dle výběru) a po ztuhnutí uděláme dekor pomocí vidličky druhou čokoládou.
 - 
                                8
Po ztuhnutí podáváme.