Zdobená čokoládová srdíčka s krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 420 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Tuk Hera jedlý
  • 140 g Cukr moučka
  • 100 g Tuk ztužený
  • 100 g Čokoláda hořká
  • 100 g Čokoláda bílá
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 10 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Vanilkový extrakt
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřící prášek do pečiva
  • 1 ks Salko karamel
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 560 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 53.4 mg
  • Draslík 83.8 mg
  • Vláknina 3458 mg
  • Vitamín A 3458 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hladké mouky, cukrů, vajec, vanilkové essence, Hery, kůry a kypřícího prášku vytvoříme hladké těsto. Je-li těsto příliš husté, přilijeme podle potřeby mléko.

  • 2

    Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme přes noc odpočívat, aby se rozložily všechny chutě.

  • 3

    Druhý den těsto vyválíme na 2-3 mm silný plát a vykrajujeme z něj různé tvary – já jsem zvolila kytičky.

  • 4

    Pečeme 10 minut na 180 °C – troubu však hlídáme.

  • 5

    Salko vyšleháme s máslem a tímto krémem pomažeme polovinu upečeného cukroví. Druhou polovinu přilepíme na krém.

  • 6

    Připravíme si dvě vodní lázně – do každé dáme kovovou mísu a rozpustíme v ní 50 g tuku a čokoládu – do jedné mísy bílou, do druhé mísy hnědou a rozpustíme je.

  • 7

    Cukroví namočíme po celé ploše do jedné z čokolád (dle výběru) a po ztuhnutí uděláme dekor pomocí vidličky druhou čokoládou.

  • 8

    Po ztuhnutí podáváme.

Komentáře k receptu