Houbová rychlá omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Houby čerstvé
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 špetka Kmín celý
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 772 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 19.4 mg
  • Draslík 439 mg
  • Vláknina 5260.8 mg
  • Vitamín A 5260.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dáme vařit trochu vývaru s houbami (čerstvé, sušené musíme nechat asi 15 minut namočené ve vlažné vodě).

  • 2

    Zpěníme na sádle drobně nakrájenou cibuli, přidáme kmín, mouku a zhotovíme světlou jíšku.

  • 3

    Zalijeme ji vývarem a důkladně rozšleháme. Uvedeme do varu, ochutíme pepřem a vaříme 30 minut za častého míchání.

  • 4

    Uvařené houby přidáme do omáčky a necháme krátce povařit.

Komentáře k receptu