Fitnessburger
Suroviny
- 10 g Mouka pšeničná celozrnná
 - 20 g Rajčata
 - 10 g Salát ledový
 - 20 g Okurka salátová
 - 100 g Šrot ječný
 - 30 g Klíčky fazole Mungo Bonduelle
 - 120 ml Vývar zeleninový
 - 30 ml řepkový olej
 - 2 kávová lžička Hořčice
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Majoránka
 - 2 kávová lžička Protlak rajčatový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks celozrnna houska
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 990 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 1100 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 140.1 mg
 - Draslík 434 mg
 - Vláknina 15069 mg
 - Vitamín A 15069 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme a najemno nasekáme česnek a cibuli. Podusíme na řepném oleji. Přidáme zelený šrot, osmagneme a zalijeme zeleninovým vývarem. Odstavíme z plotny a v zakrytém hrnci necháme asi 20 minut nabobtnat. Po nabobtnání dáme obilnou kaši do mísy a necháme zchladit.
 - 
                                2
Čtyři lžíce parmezánu, vejce a koření promícháme, navlhčenýma rukama vytvarujeme dva karbanátky.
 - 
                                3
Rozpálíme zbytek oleje a karbanátky na něm opečeme.
 - 
                                4
Rozkrojíme dvě celozrnné housky a potřeme je rajčatovým protlakem. Na potřené housky položíme list ledového salátu, plátky rajčat a okurky. Opečené karbanátky potřeme středně ostrou hořčicí a položíme je na obložené housky. Zasypeme klíčky a přiložíme druhou půlku housek.