Chalupářský guláš IV

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Bujón hovězí
  • 500 ml pivo černé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 3 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 kávová lžička Gulášové koření
  • 5 ks Cibule
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Hovězí kližka
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 817 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 11.7 mg
  • Draslík 279.1 mg
  • Vláknina 6071 mg
  • Vitamín A 6071 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule nakrájíme nahrubo a osmahneme je ve velkém hrnci na sádle. Zasypeme sladkou paprikou, moukou a kmínem. Tuto jíšku zalijeme vodou a pivem, přidáme masox.

  • 2

    Přidáme na kostky nakrájené maso a dusíme 1,5 hodiny doměkka.

  • 3

    Dochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem, gulášovým kořením a majoránkou.

  • 4

    Povaříme a podáváme.

Komentáře k receptu