Česneková zahuštěná omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Česnek
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 5 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 862 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 19.4 mg
  • Draslík 254.4 mg
  • Vláknina 2361.3 mg
  • Vitamín A 2361.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme nadrobno cibuli a osmahneme s poloviční dávkou česneku na rozpáleném sádle, přidáme mouku a zhotovíme světlou jíšku.

  • 2

    Jíšku zalijeme vývarem, uvedeme do varu, přidáme pepř a necháme vařit asi 30 minut, občas zamícháme.

  • 3

    Do provařené omáčky dáme zbytek česneku utřeného se solí a krátce povaříme.

Komentáře k receptu