Středomořský sardinkový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 240 g Sardinky v rajčatové omáčce
  • 90 g salát little gem
  • 1 hrst Olivy černé
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 138 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 504 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 36.6 mg
  • Draslík 207.7 mg
  • Vláknina 1102 mg
  • Vitamín A 1102 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát rozdělíme na čtyři talíře, posypeme olivami a kapary.

  • 2

    Sardinky rozdrtíme vidličkou a posypeme jimi salát.

  • 3

    Rajčatovou omáčku ze sardinek smícháme s olejem a octem a zálivkou přelijeme salát.

Komentáře k receptu