Plněné vepřové maso
Suroviny
- 100 g Hlíva ústřičná
 - 100 g Sýr Čedar
 - 50 ml Víno bílé
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Celer bulvový
 - 1 ks Cibule
 - 0.5 hrst Šalvěj čerstvá
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 5 stroužek Česnek
 - 4 plátek Vepřová pečeně
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 384 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 33 mg
 - Draslík 372.7 mg
 - Vláknina 5301.1 mg
 - Vitamín A 5301.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené maso přes fólii rozklepeme na větší pláty, osolíme a opepříme. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, očištěnou hlívu nakrájíme na nudličky. Sýr nakrájíme na 8 tenkých plátků.
 - 
                                2
Na 2 lžících rozpáleného oleje na pánvi orestujeme česnek, přimícháme hlívu a za stálého míchání opečeme.
 - 
                                3
Na každý plátek masa položíme 2 plátky sýra, několik lístků šalvěje, lžíci osmažené hlívy, maso přeložíme a sepneme jehlou. Zbylý olej rozpálíme a maso na něm smažíme z každé strany asi 3 minuty. Opečené závitky vložíme do zapékací mísy a asi 6 minut pečeme v troubě předehřáté na 190 °C.
 - 
                                4
V mezičase připravíme celer. Očistíme ho a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno.
 - 
                                5
Na rozpáleném oleji na pánvi zpěníme cibuli, přidáme lístky tymiánu. Poté vmícháme celer, osolíme, opepříme a zhruba 10 minut za častého míchání restujeme. Celer podlijeme vínem, povaříme, aby se odpařil alkohol, a přidáme máslo, které necháme v celeru rozpustit.
 - 
                                6
Masový závitek podáváme s restovaným celerem.