Špagety s kozím sýrem
Suroviny
- 50 g Sýr kozí
 - 100 g Špagety, Makarony
 - 420 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Olej sezamový
 - 1 ks Cibule
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 0.5 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 1289 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 19.8 mg
 - Draslík 642.8 mg
 - Vláknina 9469 mg
 - Vitamín A 9469 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.8 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou cibuli se stroužky česneku orestujeme v rozpáleném oleji téměř dozlatova. Přidáme loupaná konzervovaná rajčata, ochutíme je solí, cukrem a pepřem. Vše promícháme a smažíme ještě 2-3 minuty. Rajčata by měla být více nasládlá.
 - 
                                2
Do hrnce s vroucí osolenou vodou dáme špagety a uvaříme je přesně podle návodu na skus. Uvařené špagety scedíme, v míse je promícháme s petrželkou a olivovým olejem. Pak je dáme na talíře, na střed poklademe ochucená rajčata, posypeme rozdrobeným kozím sýrem a hned podáváme.