Pstruh obalovaný v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Salát Polníček
  • 1 kg Pstruh
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1053 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 267.7 mg
  • Draslík 959.7 mg
  • Vláknina 3315 mg
  • Vitamín A 3315 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety ze pstruha opláchneme, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Petrželku drobně posekáme, polníček opláchneme a necháme okapat, citron omyjeme a rozkrájíme na klínky.

  • 2

    Ze zbylé hladké mouky, rozšlehaných vajec a piva umícháme, nejlépe vidličkou, těstíčko. Do něj vmícháme petrželku a citronovou šťávu.

  • 3

    V hotovém těstíčku namáčíme pstruha a v rozpáleném oleji smažíme z obou stran dozlatova.

  • 4

    Pstruha podáváme s klínky citronu a polníčkem.

Komentáře k receptu