Jemný květákový mozeček s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Květák
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibule lahůdková
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo nízkokalorické
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 799 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 778.6 mg
  • Vláknina 9396.6 mg
  • Vitamín A 9396.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 102.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák rozebereme na růžičky. Očištěnou lahůdkovou cibuli a malý svazek omytého kopru a pažitky pokrájíme nadrobno.

  • 2

    V hrnci, do vroucí osolené vody s kmínem, dáme květák a povaříme ho doměkka. Vaříme ho přibližně 15 minut.

  • 3

    Mezitím na rostlinném rozehřátém másle zpěníme cibulku. Uvařený scezený květák v misce rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Pak ho přidáme k cibulce, dochutíme pepřem, přidáme rozkvedlaná vajíčka, bylinky a směs budeme míchat do doby, než vajíčka ztuhnou. Podle chuti květákový mozeček dosolíme. Podáváme teplý.

Komentáře k receptu