Gratinované broskve

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 200 g Broskve
  • 3 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mandle loupané
  • 1 kávová lžička Stolní sladidlo Sladký polibek
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 575.6 mg
  • Vláknina 6000 mg
  • Vitamín A 6000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a okapané broskve rozpůlíme, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na plátky.

  • 2

    Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého zašleháme 2 lžíce teplé vody a tekuté sladidlo.

  • 3

    Teflonovou formičku slabě vymazanou máslem naplníme sněhem a plátky broskví. Povrch posypeme nasekanými mandlemi.

  • 4

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Během pečení formičku přikryjeme alobalem, aby povrch dezertu příliš neztmavl.

Komentáře k receptu